maanantai 28. tammikuuta 2013

Syöksyen eteenpäin!

TJ kirjoitushetkellä 325.

Kolmas viikko paketissa ja neljättä aloitellaan. Normaalisti olisin palannut rykmenttiin jo eilisiltana, mutta enpäs palannutkaan, sillä olen tämän ja huomisen päivän komennuksella. Komennuksen syynä ovat laboratorio- ja lääkärikäynti diabetekseen liittyen, minkä jälkeen paluu tiistaina Riihimäelle klo 23 mennessä. Aluksi luulin (koska asiasta ei ollut tarkemmin ohjeistettu) joutuvani käyttämään HL-päiviäni kontrollikäyntejä varten, mutta tarkemman tutkimuksen tuloksena sain kuulla että ne kaikki tulevat hoitumaan komennuksen kautta. Huhheijaa!

Kolmannella viikolla ollaan edetty sulkeisissa jo aseotteisiin, jotka ainakin 2. Joukkueelta ovat luonnistuneet erittäin hyvin. Pakkilounaita ei enää ole tavan vuoksi, vaan ainoastaan leirien ja maastopäivien yhteydessä, jollainen jälkimmäinen meillä olikin viikon ohjelmassa. Kyseisenä maastopäivänä harjoiteltiin niin normaalia syöksyntää KUIN suksilla syöksyntää. Jälkimmäistä en kommentoi, kuten en kommentoi valtion suksiakaan. (Kröhöm.) Muuten mukavaa, kuten olivat myös etenemisharjoitukset sekä hyökkäys- että puolustuskoulutus. Syöksyminen on oikeastaan aika hauskaa, kunhan ei pelkää mustelmia tai umpihankeen uppoutumista.

Viikon kuluessa tutustuimme myös kranaatteihin ja niiden oikeaan heittotekniikkaan, kevyeen kertasinkoon sekä telamiinan asentamiseen. RK7-ammuntojen kuivaharjoitteluakin on ollut ohjelmassa. Perjantain teemana oli (oma ehdoton suosikkini <3) suojelukoulutus, joka ei lainkaan tunnu shaisselta, jos asenne on oikea. Uudet nasset ovat oikein mukavia ja sadepuvun oppii tunkemaan tetsariin nopeasti aika pian. Suojelulääkinnässä tehtiin taistelijaparille paineside nasse päässä ja huuhdeltiin joko omaa tai kaverin silmää vedellä kuvitellun taistelushaissen jäljiltä.

Neljäs viikko tulee kulumaan lähes kokonaan taisteluharjoitus 1:llä alkaen tiistaista päättyen perjantaihin. Itse pääsen paikanpäälle luultavasti vasta keskiviikkona, koska saavun kasarmillekin vasta tiistai-iltana. RK7 ammutaan onneksi vasta perjantaina, joten eipä jää ammunnoista rästittävää. Joukkueemme lihaskuntotestit olivat ilmeisesti tänään, joten ne joudun hoitamaan myöhemmin. Cooper juostiin viime viikolla.

Pitkäaikaisverensokerini tänään mitattuna oli muuten 6,7%, joten eipä tässä hätiä mitiä. B-)


 Näillä mennään tällä erää - kattellaan!

Ps. Jos aamukahveista mokkahyytelöä tekis @ Riksun muke. Ai että.

Pps. Ruusunmarjavaahto. 

2 kommenttia:

 1. onks sulla kakkostyypin diabetes ku sul on pitkä aikanen noin alhaalla..?

  "toisinaan ei ole ollut edes tarvetta pistää ateriainsuliinia kaikilla aterioilla" eiks ykköstyypin diabeetikko joudu aina pistää insuliinii ns. yhtäpaljon ku ei sitä insuliinii kerran erity...

  mietein vaa :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan perinnöllisellä ykköstyypin diabeteksella tässä mennään, ja 6,7% on pitkäaikaisverensokeriksi loistava eikä suinkaan alhainen.

   Diabetes käyttäytyy eri ihmisillä eri tavoin ja insuliinin pistämiseen vaikuttaa niin syötyjen hiilihydraattien määrä ja laatu kuin koetun rasituksen/liikunnan määrä sekä sen ajoitus.

   Ateriainsuliinia en itse pistä silloin kun takana tai edessä on huomattavaa rasitusta, jolloin insuliinipistos vain romahduttaisi verensokeritason liian alhaalle. Rasitustilanteissa koettu rasitus hoitaa tällöin insuliinin tehtävän verensokerin tasapainottajana.

   Poista