torstai 29. maaliskuuta 2012

Kutsuntakirje

Tänään saapui kutsuntakirje (tarkemmin sanottuna valintatilaisuuskirje tms) ja olen siitä hyvin iloinen, koska yhdessä kohtaa jo luulin, ettei mokomaa koskaan tulisikaan. Joku mies varmaan ilahtuisi C-papereista, mutta tänään minä olen askeleen lähempänä haluamiani A-papereita.


Varsinais-Suomen vapaaehtoisten naisten valintatilaisuus pidetään keskiviikkona 11.4. klo 9 alkaen aluetoimistolla, joka sijaitsee Heikkilän kasarmilla Turussa. Olen käynyt Heikkilän kasarmilla joskus 90-luvulla setäni kertausharjoitusten yhteydessä, jolloin kasarmi vielä oli koulutuskäytössä. Toivottavasti osaan paikan päälle myös parin viikon kuluttua.

Valintapäivän ohjelma pitää sisällään avauksen, filmin (veikkaukset - check!), esitelmöintiosuuden (valintamenettely- ja perusteet, naisten oikeudet ja velvollisuudet, joukko-osastojen esittely sekä PorPr:n naisten kokemuksia ym.) sekä lounaan, joiden lisäksi tietenkin terveydentilan toteamisen(!!!) sekä haastattelun ja soveltuvuustestin.

Soveltuvuustesti on kuulemma täyspakkauksen kantoa viiden kilon paino ("ase") kaulassa portaita ylös ja alas siirtyen sekä kyykkyyn laskeutuen ja ylös nousten. Asia ei periaatteessa jännitä, koska olen aiemminkin kantanut montaa kymmentä kiloa pitkiä matkoja, paitsi että aion testata "täpäriä" silti jo kotona pakkaamalla rinkkaani 40 kiloa. (Vähän ylimääräistä ihan varmuuden vuoksi, vaikka täyspakkaus onkin vain n. 30-35 kiloa.)

Terveydentilan toteaminen jännittää jonkin verran diabeteksen takia, vaikka asian pitäisi olla hoidossa. Jos kaikki menee suunnitellusti, mitään muuta "vikaa" ei pitäisi löytyä ja minun pitäisi saada täytettäväkseni A-anomuslomake, jonka läpimenolle ei näyttäisi olevan esteitä. Haastattelussa pitäisi kaiketi kuvailla itseään ja kertoa syynsä armeijahalukkuudelleen - periaatteessa helppo homma, mutta katsotaan meneekö sönkötykseksi. :D

Erään tiedon mukaan naisten valintatilaisuus olisi todella kuiva ja puiseva päivä, minkä ehkä ymmärtää, koska naiset näin pääsääntöisesti ovat jo ottaneet monista asioista itse selvää etukäteen. Olen kuitenkin henkilökohtaisesti iloinen päästessäni osallistumaan tilaisuuteen kaiken koetun säädön jälkeen. Katsotaan, mitä tapahtuu.

Ps. Kirjeen aloitus "Teidät on hyväksytty..." aiheutti itsessäni ensilukemalla reaktion "OOX IHAN VARAMA SIT KANS??+". :-)

2 kommenttia:

 1. Sehän on ihan kohta jo. :) Pidähän hauskaa valintatilaisuudessa, äläkä ressaa turhista. Lopputulos tulee kuitenkin olemaan toivotunlainen tolla motivaatiolla.

  Kolme kuukautta reservissä ja nyt alkaa mieli vetää lujasti takasin vihreisiin (tai aavikkokuosiin). Jos kouluun haku menee näiltä osin perseelleen niin taidan raahautua mukaan maakuntajoukkoihin, eiköhän niillä ole käyttöä yhdelle naisalikessulle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tää oli jotenkin kannustavaa. Aina ei tule vastaan kauhean positiivista sakkia, kun ilmoittaa pyrkivänsä armeijaan... ja luulenpa että tilaisuus meni aikas hyvin! :-)

   Poista